fbpx

Cheesecake med hjortronsylt

INGREDIENSER
10 portioner

Botten:
50 g smör (smältes)
175 g digestivekex

Fyllning:
600 g rumsvarm cream cheese
1 3/4 dl strösocker
finrivet skal från 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
2 rumsvarma ägg
1,5 dl rumsvarm gräddfil
1 msk vetemjöl
1 dl Hafi Hjortronsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare) och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

2. Vispa cream cheese, socker, citronskal och citronsaft till en krämig smet. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 1 minut. Vispa ner gräddfilen och sikta ner mjölet. Rör om till en jämn smet och häll den i formen.

3. Koka upp vatten till ett vattenbad. Ställ springformen i en långpanna och ställ in panan i ugnen. Häll det heta vattnet i långpannan så att det går upp till hälften av bakformen.

4. Grädda i 50-80 minuter (ju mindre diameter på bakformen desto längre gräddningstid), tills cheesecaken fortfarande är en aning dallrig i mitten men fast runt kanterna. Stäng av ugnen och låt svalna helt i rumstemperatur.

5. Ställ formen i kylen och låt stå i 6-8 timmar.

6. Ta fram cheesecaken ungefär en kvart före servering. Lossa försiktigt kanterna på springformen och flytta cheesecaken till ett fat. Bred ut hjortronsylten ovanpå cheesecaken.

Kontakta Oss

Vi är inte här just nu, men du kan skicka ett meddelande till oss så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search