Cheesecake med hjortronsylt

Ingredienser

 

10 portioner

 

Botten:

50 g smör (smältes)

175 g digestivekex

 

Fyllning:

600 g rumsvarm cream cheese

1 3/4 dl strösocker

finrivet skal från 1 citron

1 msk färskpressad citronsaft

2 rumsvarma ägg

1,5 dl rumsvarm gräddfil

1 msk vetemjöl

1 dl Hafi Hjortronsylt

Gör så här

 

1. Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare) och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

 

2. Vispa cream cheese, socker, citronskal och citronsaft till en krämig smet. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 1 minut. Vispa ner gräddfilen och sikta ner mjölet. Rör om till en jämn smet och häll den i formen.

 

3. Koka upp vatten till ett vattenbad. Ställ springformen i en långpanna och ställ in panan i ugnen. Häll det heta vattnet i långpannan så att det går upp till hälften av bakformen.

 

4. Grädda i 50-80 minuter (ju mindre diameter på bakformen desto längre gräddningstid), tills cheesecaken fortfarande är en aning dallrig i mitten men fast runt kanterna. Stäng av ugnen och låt svalna helt i rumstemperatur.

 

5. Ställ formen i kylen och låt stå i 6-8 timmar.

 

6. Ta fram cheesecaken ungefär en kvart före servering. Lossa försiktigt kanterna på springformen och flytta cheesecaken till ett fat. Bred ut hjortronsylten ovanpå cheesecaken.

 

soliga smaker sedan 1938

Dela

Följ oss

MENY

Hafi logotype